Leon Can Do

Wie ben ik?
Mijn naam is Daniëlle van Schie, ik kom uit Harderwijk en huis nu samen met mijn drie beren (Balou  Bailey en Otto) van honden in het mooie Haaksbergen. Inmiddels doe ik dit werk alweer een heel aantal jaren, en is Leon Can Do hard op weg naar een tienjarig jubileum. Daarvoor heb ik met veel plezier in de gehandicaptenzorg gewerkt.

Vanuit huis ben ik niet anders gewend dan dat er dieren om mij heen waren. Katten, konijnen, cavia's, hamsters, schildpadden, vogels. Eigenlijk alles behalve honden. Dit heb ik gelukkig ruimschoots goedgemaakt in de tijd daarna. In de loop der jaren heb ik veel honden om mij heen mogen hebben. Mijn hart ligt bij het opnieuw een kans geven van honden die dit het meest nodig hebben. Ik word blij van alle honden en andere huisdieren, maar op de één of andere manier komen er vooral viervoeters op mijn pad die het formaat kamerolifant eer aandoen. Met bijbehorend gouden karakter, knuffelgehalte en het vermogen om heerlijk relaxed in het leven te staan.

Het leukste onderdeel van mijn werk en het leven met honden is het lekker gek mee kunnen doen en daarbij duiken in hun belevingswereld. Zo spring ik boven de 20 graden met gemak mee het water in, zitten we na een lange wandeling samen heerlijk te picknicken, of we zetten een compleet snuffelparcours uit . Kortom: Feest!

Wat ik belangrijk vind en toepas in contact met dieren is dat ik op een fijne manier leiderschap geef. Een dier is voor mij een wezen wat afhankelijk is van jou in alles, en dus ook jouw oprechte aandacht en liefde verdient. 

Professioneel & Deskundig

Leon Can Do uitlaatservice beschikt over de juiste vakkennis en papieren voor een hondenuitlaatservice. Daarnaast volg ik nog regelmatig bijscholing en workshops. Omdat ik het belangrijk vind om in het werkveld een brede blik te behouden, ben ik geschoold bij diverse opleiders.

Gevolgde cursussen/opleidingen/workshops:
Hondenuitlaatservice - Martin Gaus Academie
Kynologisch Instructeur - Quiebus
Introductie Hondenmasseur - Kynomassage
Speuropleiding - Hond & Baas
Workshop TTouch -   GoedBeterBeest  
Lezing hond, gezondheid en dierenarts  -   Michelle Vrolijk


De naam Leon Can Do is niet zo alledaags..


De hond Leon was dan ook geen alledaagse hond. Ik zag een advertentie op marktplaats staan van een hond in een donkere paardenstal ingenesteld in een baal hooi. Zeker in de huidige tijd niet het beste idee, maar zonder al te veel vragen heb ik de hond opgehaald en meegenomen naar huis. Na het nodige kam- , borstel- en zelfs scheerwerk bleek dat Leon toch wel erg mager was. Helaas was dit lang niet zijn grootste probleem op dat moment. Leon bleek bang te zijn voor alles wat hem vreemd was. En omdat hij het grootste gedeelte van zijn leven in en rond de paardenstal had geleefd en daarbij niet juist was benaderd door de eigenaar, was de hele wereld hem vreemd. 

Hopelijk behoeft het geen verdere uitleg dat Leon mij ontzettend veel geleerd heeft. Hoe kun je ervoor zorgen dat een hond fysiek en mentaal weer in balans komt en zo weer plezier kan hebben in zijn hondenleventje? Alle ideeën die ik had over voeding ,stress, socialisatie, basisbehoeftes van je hond, verzorging, dierenartsbezoeken, spel, fysiek contact, en gedrag ten opzichte van de omgeving werden op zijn kop gezet en vroegen om meer verdieping. Vaak wordt er gezegd: wat mag die hond blij zijn dat hij bij jullie woont, of: wat heeft hij het getroffen met jullie. Het geheim van Leon en mij: ik ben hem dankbaar dat hij in mijn leven is gekomen.

Hij was de inspiratie om het werk te gaan doen wat ik nu doe, en na hem nog vele viervoeters een nieuwe kans op een fijn hondenleven te geven.