Leon Can Do!

Samen zijn door de ogen van de hond

Mijn benadering is altijd individueel, iedere hond en iedere eigenaar is anders. Dus iedere combinatie is ook uniek! Of ik nu werk binnen de uitlaatservice of binnen het coachingsvlak, ik bekijk samen met jou wat het beste past bij jullie situatie.

Ook binnen de groepswandelingen maak ik altijd de afweging wat iedere hond individueel nodig heeft en stem daar mijn keuzes op af. Op deze manier heeft iedere hond de ruimte om zichzelf te zijn en vooral heel veel plezier te hebben in de wandeling. Zo ontstaat er een hele prettige balans tussen individu en samenspel.

Waarom is Leon Can Do anders?

Balans

Created with Sketch.

Balans in de huiselijke omgeving van de hond. Balans in de fysieke gesteldheid van de hond. Balans bij de eigenaar van de hond. Balans in de relatie met de hond. Hoe meer balans, hoe groter de kans dat de hond lekker in zijn vel zit en de mogelijkheid heeft zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Hoe meer balans, hoe groter de kans dat je een heerlijke, onbezorgde tijd samen met je hond kunt hebben.

Positief

Created with Sketch.

Positief werken, makkelijker gezegd dan gedaan. Het wordt vaak benoemd: ik werk alleen positief, maar wat houdt dat eigenlijk in? Voor mij betekent dit vanuit het perspectief van de hond positief werken. Voor mij is er geen andere manier van werken of simpelweg iets van een hond vragen dan:

  • Met een open blik kijken naar het gedrag van de hond
  • Nagaan of er wordt voldaan aan alle (basis)behoeftes van de hond
  • Bekijken of en hoe ik dit gedrag kan ombuigen door aan te sluiten bij de belevingswereld van de hond en dit te vertalen naar de eigenaar
  • Accepteren dat er gedrag is wat niet (totaal) veranderd kan worden omdat het karakter en de eerdere ervaringen van een hond altijd meetellen.

Professioneel & Deskundig

Created with Sketch.

Leon Can Do uitlaatservice beschikt over de juiste vakkennis en papieren voor een hondenuitlaatservice. Daarnaast volg ik nog regelmatig bijscholing en workshops.

Gevolgde cursussen/opleidingen/workshops:

  • Hondenuitlaatservice - Martin Gaus Academie
  • Kynologisch Instructeur - Quiebus
  • Introductie Hondenmasseur - Kynomassage
  • Speuropleiding - Hond & Baas

Over Danielle

Mijn naam is Daniëlle van Schie, ik kom uit Harderwijk.  Op het moment huis ik samen met twee heerlijke beren met beide een eigen gouden karakter: Fenna en Odie.


Vanuit de Verstandelijk Gehandicapten Zorg heb ik een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar de wondere wereld van hondenland. Die overstap kwam niet geheel onverwachts, mijn hobby was inmiddels al uitgegroeid naar een complete leefstijl en passie.


De naam Leon Can Do! is niet zo alledaags..


De hond Leon was dan ook geen alledaagse hond. Ik zag een advertentie op marktplaats staan van een hond in een donkere paardenstal ingenesteld in een baal hooi. Misschien niet het allerbeste idee maar zonder al te veel vragen heb ik de hond opgehaald en meegenomen naar huis. Na het nodige kam- , borstel- en zelfs scheerwerk bleek dat Leon toch wel erg mager was. Helaas was dit niet zijn grootste probleem op dat moment. Leon bleek bang te zijn voor alles wat hem vreemd was. En omdat hij het grootste gedeelte van zijn leven in en rond de paardenstal had geleefd en daarnaast werd mishandeld door de eigenaar, was de hele wereld hem vreemd.

Hopelijk behoeft het geen verdere uitleg dat Leon mij ontzettend veel geleerd heeft. Hoe kun je ervoor zorgen dat een hond fysiek en mentaal weer in balans komt en zo weer plezier kan hebben in zijn hondenleventje? Alle ideeën die ik had over voeding ,stress, socialisatie, basisbehoeftes van je hond, vachtverzorging, uitlaten, inenten, dierenartsen, spel, fysiek contact, en gedrag ten opzichte van de omgeving werden op zijn kop gezet en vroegen om meer verdieping. Vaak wordt er gezegd: wat mag die hond blij zijn dat hij bij jullie woont, of: wat heeft hij het getroffen met jullie. Het geheim van Leon en mij: ik ben hem dankbaar dat hij in mijn leven is gekomen.


Om een goede basis te hebben ben ik begonnen met de opleiding Professionele Hondenuitlaatservice bij de Martin Gaus Academie. Wat is het toch heerlijk om elke dag buiten te mogen werken met zoveel verschillende op hun eigen manier prachtige honden!


Omdat ik het belangrijk vind om overal mee te kijken en geloof dat niemand de waarheid in pacht heeft heb ik mijn  opleiding voor kynologisch instructeur gevolgd en met goed gevolg afgerond bij QUIEBUS in Barneveld. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over de belevingswereld van de hond en welke rol wij hierin als mens spelen.

In de toekomst hoop ik nog veel bij te mogen leren over alles wat onze viervoeters beweegt.